Kam se poděl můj krásný portrét?!
Myslím, že dnes je
25. července 2014

Napsat na edik@bobrik.cz.
Přidat stránku k oblíbeným!

Všechny články346
3D obrázky z papíru1
Adresa/kontakt1
Adventní výzdoba8
Barvení rýže4
Batika5
Bobří šablonky5
Bobřík Píďa3
Bylinky11
Decoupage10
Doporučuji2
Drátkování4
Fotogalerie15
Grafiky Mgr. Tiché1
Hedvábí4
Jak zabalit dárek1
Kamínky2
Knihovnička148
Korálky5
Kůže2
Lýko2
Malba na sklo6
Modelování6
Mušličky1
Navlékání4
Papír5
Pedig1
Pro nejmenší3
Provázky ...3
Sádra6
Šifrátko1
Skládáme z papíru7
Slupovací barvy1
Slupovací barvy1
Svíčky7
Tipy a triky3
TwistArt3
Vánoce3
Velikonoce19
Vlna4
Zahrada - knihovnička25
Zdobíme textil1
Zvířátka2

Chceš-li se kamarádit, přidej na svoje stránky můj odkaz:

a pošli mi svoji ikonu.


Podobně zaměření
Naši přátelé


Pracuje na sytému:


Webdesign & software:
©2003 LASE

Obchod Kurzy Něco o mě Omlouvám se všem zájemcům o kurzy, ale současně se změnou zaměstnavatele jsem přišla i o prostory, kde bych kurzy mohla pořádat. Jakmile získám náhradní prostory, začneme zase tvořit.

Bylinky
Znalost přírody nám pomáhá pochopit naše okolí a náš svět. I z bylinek se dají vykouzlit nejrůznější věci - zkusíme připravit octy, oleje, vonné kytičky do čaje...

Octy
Ke spoustě pokrmů a do salátů použijeme raději jemné bylinkové octy, než klasický kvasný ocet

Postup: čerstvě natrhané bylinky omejeme, osušíme a drobně pokrájíme. Přídáme koření, feferonku nebo česnek - pozor na to, aby ve výsledné chuti nepřevažovaly! Pak naplníme láhev asi do tří čtvrtin bylinkami a zalejeme jablečným nebo vinným octem. Necháme dva týdny louhovat - během této doby několikrát protřepeme. Po dvou týdnech scedíme nálev přes plátýnko do skleničky, ve které je celá čerstvá snítka základní bylinky a popřípadě na ozdobu dvě malé feferonky nebo řez z červené papriky. Láhev pak pečlivě uzavřeme. Bylinky mám na zahrádce a jablečný ocet si přinesu z obchodu.

Estragonový ocet: k estragonu přidáme ještě omytou citronovou kůru. Používáme na zeleninové saláty a majonézy.

Bazalkový ocet: Bazalku doplňujeme několika stroužky česneku. Hodí se do čočky, fazolí a do zeleninových salátů.

Koprový ocet: Kopr doplňujeme cibulí. Hodí se do polévky, omáčky, ale i do okurkového salátu.

Saturejkový ocet: Doplňujeme rozdrcenými bobulkami jalovce. Používáme jej při přípravě divočiny do omáček.

Bylinkový ocet: Jeho chuť bude závislá na síle bylinek - proto se k dokonalosti dopracujeme až po delší zkušenosti. Složení: 20 g celerové naťe, 20 g estragonu, 30 g bazalky, 10 g tymiánu (nebo mateřídoušky), 1 strouček česneku, 10 tablet umělého sladidla (Sacharinu) a 2 litry 8% ovocného octa. Používáme jej do salátů, ale také jako nálev na houby ke sterilaci.

Univerzální ocet: Nové koření, hřebíček, bobkový list, šalvěj a můžeme přidat také jednu nebo dvě houby. Tenhle ocet je vhodný téměř všude.

Autor: Edík
Vydáno: 15.03.2003
Vidělo:4577
Hodnotilo: 1913
Známka: 3.02
Vaše:1 2 3 4 5
Diskuze: 0

Další články
Pěstujeme bylinky 2.
Pěstujeme bylinky
Květinové obrázky
Sirupy
Zpracování bylinek
Bylinkové oleje a čaje
Sušení hub
Herbář
Druhy bylinek a něco k nim
Naše bylinky v tradiční čínské medicíně

©2001-2003 Bobřík Edík. Všechna práva vyhrazena.
A kdo tu něco obšlahne, tomu softwér upadne!